Български език English language
 
Начало Новини Галерии Членове За нас Контакти Молба за членство
Международни проекти
Туризъм и спорт
Национални инициативи
 
     
line1
Бюлетин line3
Кампании
Документи
Партньори
Медиите за нас
Обратна връзка
Нашите клиенти
down-line
 
 
 
 
обмен   тренинг   срещи
НАПРАВЛЕНИЕ "МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ"

Едно от най-успешните направление в нашата организация е именно това. Предвид опита и постиженията на младите хора можем да определим дейността в областта на международните проекти като успешна и увличаща все повече момичета и момчета.
Под международни проекти трябва да подразбираме следните дейности: младежки обмени, доброволчески слюжби, тренировъчни курсове и др. дейности свързани с участието на българи в чуждестранни инициативи и обратното, младежи от други страни активно участващи в нашите инициативи.
Целите на подобни проекти са утвърждаване на ценности като: демократично мислене, толерантност, културно многообразие, свобода за изразяване на личното мнение, работа в екип, борба с ксенофобията, расизма, дискриминацията, агресията и насилието, борба с дрогата и други вредни за човечеството пороци. Предвид социалниа характер на нашата младежка организация, ние все по сериозно интегрираме и младежи в неравностойно положение, в това число икономическо, социално, физическо и др.
Ако считате, че пътуванията в чужбина, опознаването на нови различни култури, учене на нови езици, активна проява на вашето гражданско мнение и позиция са сред приоритетите ви, побързайте да се включите в нашия екип.

line
ПРИКЛЮЧИ УСПЕШНО МЛАДЕЖКИЯ ОБМЕН ПО ПРОГРАМА "МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ" С ПАРТНЬОРИ ОТ УНГАРИЯ, ФРАНЦИЯ И ПОЛША - "РАЗЛИЧЕН СИ И ТИ, НО ВИДЯН С МОИТЕ ОЧИ"
01 Май 2010
Различен си и ти, но видян с моите очи" това беше заглавието на младежкия проект целящ да разбие предразсъдиците в младите хора по отношение на дискриминационните признаци. 52 младежи участваха в младежкие обмен, който се реализира на територията на град Велико Търново. Дейностите, методологията и принципите за оценка работата на младите хора бяха съгласувани с всички изисквания на Европейската програма. Участниците имаха реалната възможност да проверят своята толерантност към Полската група, предвид гибелта на Полския президент и дните на траур.
argo   argo   argo   argo   argo  
argo
Ролевите игри, симулационните методи, презентациите спомогнаха за по-лесното и трайно възприемане на целите, както и за градивно и трайно утвърждаване на ценности, като демократично мислене, свобода на избор, личностна самоизява, толерантност, културно многообразие и др. Проведоха се дискусии за бъдещи съвместни проекти, като продължение на положения труд и постигнати резултати. Младежите останаха изключително доволни предвид факта, че създадоха трайни приятелства. На финала предвид вулканичния облак и проблемното излитане и кацане на самолети от и за Европа, до последно участниците си помагаха и не можеха да се разделят от взаимните си прегръдки.
ЕКСТРЕМНИТЕ УСЛОВИЯ НЕ УПЛАШИХА МЛАДЕЖИТЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО УЧАСТВАЩИ В МЛАДЕЖКИ ОБМЕН В РУМЪНИЯ. ГЕРМАНИЯ, ЛАТВИЯ, ЛИТВА, ИТАЛИЯ, СЛОВЕНИЯ И ТУРЦИЯ БЯХА СЪЩО ПАРТНЬОРИ НА ДОМАКИНИТЕ ОТ РУМЪНИЯ.
22 Декември 2009
Часове преди коледните празници Георги Антонов, Деница Шаркова, Полина Добрева и Станимир Атанасов се завърнаха от румънския град Крайова. Там те взеха участие в младежки обмен по Програма "Младежта в действие" редом с представителите и на другите страни. Основните тези и задачи, около които гравитираха дейностите бяха свързани с младежката активност и изграждането на младите хора, като част от демократичното общество. Бяха създадени трайки връзки с групите от Италия и Турция, като се предполага, че Сдружение "Евротенденции" ще бъде партньор на бъдещи проекти. Като изключим ниските температури (-14-17 градуса) и някой неуредици свързани с организационната атмосфера, можем да кажем, че поредното участие на младежите даде своя отпечатък за бъдещи периоди.
         
Връщане в началото
line
МЛАДЕЖКИ ОБМЕН ФРАНЦИЯ-ГЪРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ 2009
01 Август 2009
На 29 юли 2009г. от Франция се завърнаха 10 младежи, представители на Сдружение "Евротенденции". Те взеха участие в младежки обмен организиран от френска неправителствена организация. Основната тема, около която гравитираха и дейностите беше "Да кажем НЕ на дискриминацията". Проекта беше планиран за 4 страни (Франция, България, Турция и Гърция), но партньорите от Турция не уважиха труда на домакините. С това си свое деяние турската организация със сигурност затвори вратите си за бъдещи проекти във Франция. По отношение на пътуването групата в посока отиване ползва услугите на автобусна фирма. Близо 30 часа младежите преживяваха емоциите на целия автобус, но като изключим наколко дребни на пръв поглед детайла пристигането ни беше приятно. Бяхме посрещнати от ръководителя на френската група и директор на проекта Ян Фонти. Настаняването се извърши съгласно френското законодателство - момчета с момчета, момичета с момичета. Дейностите бяха планирани и утвърдени на предварителното посещение.
         
От видяното можем да кажем, че имахме организирани, коректни и гъвкави домакини. Българската група вече имаше създадени отношения с френската, тъй като по смисъла на реципрочността беше и нашата визита. По отношение на сигурността за младите хора, бяха взети всички превантивни мерки с цел да се избегнат инциденти. Резултатите, които бяха поставени като очаквани, бяха изпълнени според проверката на Националната френска агенция и според нас като група. Връщането на групата беше със самолет на румънска авиолиния и за 8 представители на сдружението ни беше истинско преживяване съчетано с адреналин. Това за тях беше първия полет, но със сигурност не последия. Благодарим на всички участници!
         
Връщане в началото
line
ТРАДИЦИОННОТО И МОДЕРНОТО В КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВОТО ТЪРСИХА МЛАДЕЖИ ОТ БЪЛГАРИЯ, ФРАНЦИЯ И РУМЪНИЯ
30 Август 2008
Проекта „Традиционното и модерното в културата и изкуството” беше реализиран като младежки обмен, какъвто е и неговия смисъл по презумпция съгласно програмата „Младежта в действие”. Дейностите фиксирани в планограмата бяха изпълнени на територията на гр. Велико Търново, местността до Дряновския манастир и в гр. Варна. Продължителността на проекта без дните за пътуване бе 11 дена, а заедно с дните за пътуване 13 дена. Участие в обмена взеха представители на Р Франция, Р Румъния и Р България (домакин). Броят на младежите от България беше 19, от Франция 8 и от Румъния 19 (в това число не са включени ръководителите). Темите около, които гравитираха и дейностите от проекта бяха културата и изкуството на трите страни, както и спорта като средство за образование и опазване здравето на младите хора.
4   5   6   1   2  
3
   
    line