Български език English language
 
Начало Новини Галерии Членове За нас Контакти Молба за членство
Международни проекти
Туризъм и спорт
Национални инициативи
 
     
line1
Бюлетин line3
Кампании
Документи
Партньори
Медиите за нас
Обратна връзка
Нашите клиенти
down-line
 
 
 
 
НОВИНИ
 
"ЗАЕДНО СРЕЩУ БЕЗРАБОТИЦАТА" - ТОВА Е ЗАГЛАВИЕТО НА МЛАДЕЖКИЯ ПРОЕКТ ОРГАНИЗИРАН ОТ АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ И ИЗСЛЕДВАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО - СОФИЯ, В КОЙТО ПАРТНЬОР БЕШЕ И СНЦ ЕВРОТЕНДЕНЦИИ
20 Септември 2010
Предвид високите равнища на безработица, и по-конкретно младежката безработица, домакините от АРГО реализираха изключително успешен проект. Той беше финансиран от програма "Младежта в действие", коато се координира за България от Национален център европейски младежки програми и инициативи при Министерски съвет. В тренинг курса участие взема младежи на възраст между 16-26 години от няколко страни на Европейския съюз (Унгария, Словения, Люксембург, Франция, Словакия и България)
argo   argo   argo   argo   argo  
argo
От 10-16 Септември 2010г. в гр. Елин Пелин тренерите обогатяваха знанията на младите участници, както и провокираха генерирането на идеи чрез различни симулационни игри, работа по групи, насърчаване на творческото мислени и др. Домакините бяха предвидили всички удобтва и по този начин спомогнаха за комфорта на участниците. Разходите по настаняването, изхранването и обслужването на младите хора по отношение на канцеларски и презентационни материали, пътните разходи в размер на 70% бяха осигурени чрез целевото финансиране на проекта. Разходите за участник се равняваха на 30% от реалните пътни разходи.
МЛАДЕЖКИ КЛУБ "БЪЛГАРИ" ГР. ДРЯНОВО ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОСРЕЩНА С ГОСТОПРИЕМСТВО МЛАДЕЖИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА НА НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА
10 Юли 2010
От 5 до 7 юли Дряново е бъде домакин на трета Национална младежка среща, която се провежда в Парк - хотел „Дряново". Тази година срещата се провежда с финансовата подкрепа на програма "Младежта в действие" по проект BG10/A5.1/057/R1 „Младите хора, местната власт и медиите - обединени в структурния диалог" .
argo   argo   argo   argo   argo  
argo
Целта на проекта е да се привлекат младежки групи, ученически съвети, неправителствени организации от цялата страна, както и местни власти от Дряново и област Габрово и да се проведе един общ диалог по теми, касаещи Младежката политика през 2010 година и Националната младежка стратегия 2010 - 2020 г. По този начин ще се подобри диалога между младежките организации, институциите и медиите. Очакван резултат от реализацията на проекта и от този Национален младежки форум е учредяването на Областен младежки съвет. Сдружение "Евротенденции" взе участие с двама свои представители, като в края на младежкия форум организаторите ни връчиха награда за активноучастие.
Връщане в началото
line
ПРИКЛЮЧИ УСПЕШНО МЛАДЕЖКИЯ ОБМЕН ПО ПРОГРАМА "МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ" С ПАРТНЬОРИ ОТ УНГАРИЯ, ФРАНЦИЯ И ПОЛША
01 Май 2010
Различен си и ти, но видян с моите очи" това беше заглавието на младежкия проект целящ да разбие предразсъдиците в младите хора по отношение на дискриминационните признаци. 52 младежи участваха в младежкие обмен, който се реализира на територията на град Велико Търново. Дейностите, методологията и принципите за оценка работата на младите хора бяха съгласувани с всички изисквания на Европейската програма. Участниците имаха реалната възможност да проверят своята толерантност към Полската група, предвид гибелта на Полския президент и дните на траур.
argo   argo   argo   argo   argo  
argo
Ролевите игри, симулационните методи, презентациите спомогнаха за по-лесното и трайно възприемане на целите, както и за градивно и трайно утвърждаване на ценности, като демократично мислене, свобода на избор, личностна самоизява, толерантност, културно многообразие и др. Проведоха се дискусии за бъдещи съвместни проекти, като продължение на положения труд и постигнати резултати. Младежите останаха изключително доволни предвид факта, че създадоха трайни приятелства. На финала предвид вулканичния облак и проблемното излитане и кацане на самолети от и за Европа, до последно участниците си помагаха и не можеха да се разделят от взаимните си прегръдки.
Връщане в началото
 
АНТИСПИН КАМПАНИЯТА НА СНЦ "ЕВРОТЕНДЕНЦИИ" СЕ ПРОВЕДЕ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА МИНИСТРЕСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
02 Декември 2009
Момичетата и момчетата, които имаха за задача за организират, координират и изпълнят антиспинкампанията "Правиго красиво, обичай страстно, прави го безопастно" отново доказаха своя професионализъм. Над 1000 презерватива предоставени от Министерството на здравеопазването достигнаха до младите хора на гр. Велико Търново, като идеята е не толкова да бъдем корективен фактор, а по-скоро на се постави акцента в самосъзнанието на младите хора за тяхната безопастност.
Освен това ръчно изработените над 6000 чернети лентички символ на съпричастност към заболелите и над 2000 флаера лично раздаваха доброволците на сдружението. Колкото един работен ден продължи кампанията по главната улица на града. Благодарим на всички граждани, които ни подкрепиха, благодарим на медиите за коректното отразяване на кампанията и не на последно място по значение на РИОКОЗ - Велико Търново и Министерство на здравеопазването. Вижте интервюто излъчено по телевизия Евроком - Царевец.
Връщане в началото
line
ОФИЦИАЛНА УНИФОРМА ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА
04 Септември 2009
Със стартирането на новия сезон 2009/2010, младежите от най-голямата неправителствена младежка организация на територията на гр. Велико Търново успя да направи нужното, за да се открои отново. Момичетата и момчетата единодушно взеха решение да се въведе официална униформа, която да се използва на прес-конференции, посрещане и изпращане на гости по проектни дейности, кампании и др. Сини ризи за момичетата и момчетата и черни поли и панталони е основното облекло. То ще бъде аранжирано с модерните през 2009 шалчета тип "фишу". В лявата част пък върху ризата ще има избродирана емблема изобразяваща логото на организацията.
argo   argo   argo   argo   argo  
argo
Връщане в началото
line
МЛАДЕЖКИ ОБМЕН ФРАНЦИЯ-ГЪРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ 2009
01 Август 2009
На 29 юли 2009г. от Франция се завърнаха 10 младежи, представители на Сдружение "Евротенденции". Те взеха участие в младежки обмен организиран от френска неправителствена организация. Основната тема, около която гравитираха и дейностите беше "Да кажем НЕ на дискриминацията". Проекта беше планиран за 4 страни (Франция, България, Турция и Гърция), но партньорите от Турция не уважиха труда на домакините. С това си свое деяние турската организация със сигурност затвори вратите си за бъдещи проекти във Франция. По отношение на пътуването групата в посока отиване ползва услугите на автобусна фирма. Близо 30 часа младежите преживяваха емоциите на целия автобус, но като изключим наколко дребни на пръв поглед детайла пристигането ни беше приятно. Бяхме посрещнати от ръководителя на френската група и директор на проекта Ян Фонти. Настаняването се извърши съгласно френското законодателство - момчета с момчета, момичета с момичета. Дейностите бяха планирани и утвърдени на предварителното посещение.
argo   argo   argo   argo   argo  
argo
 
argo   argo   argo   argo   argo  
argo
От видяното можем да кажем, че имахме организирани, коректни и гъвкави домакини. Българската група вече имаше създадени отношения с френската, тъй като по смисъла на реципрочността беше и нашата визита. По отношение на сигурността за младите хора, бяха взети всички превантивни мерки с цел да се избегнат инциденти. Резултатите, които бяха поставени като очаквани, бяха изпълнени според проверката на Националната френска агенция и според нас като група. Връщането на групата беше със самолет на румънска авиолиния и за 8 представители на сдружението ни беше истинско преживяване съчетано с адреналин. Това за тях беше първия полет, но със сигурност не последия. Благодарим на всички участници!